woensdag 8 mei 2013

Wees blij dat je geen ...






Er is een bijzonder leuke boekenserie die veel informatie geeft over stukjes geschiedenis. Als je deze boeken ziet ben je verkocht, je kunt niet wachten tot je thuis bent maar wilt het gewoon gaan lezen. Er staat ook nog eens verrassend veel informatie in. Lezen is leren!



Wees blij dat je geen Egyptische mummie bent! Walgelijke dingen die je liever niet weet is een boek waarin op humoristische wijze wordt uitgelegd hoe een rijke dode Egyptenaar wordt behandeld om er een mummie van te maken. Er staat veel informatie in naast veel plaatjes, grappige opmerkingen en handige hints. Het is een heel aantrekkelijk informatieboek voor kinderen vanaf 9 jaar.




Wees blij dat je geen geheim agent in WO II bent! Een gevaarlijke missie achter de vijandelijke linies. Dit is een spannend boek vol weetjes die handig zijn als je een spion wilt worden. Wat leer je op de school voor gevaar, hoe leer je parachutespringen en welke trucjes kun je leren. Ook hier zijn weer stripachtige illustraties gebruikt om de tekst te verduidelijken. Ongemerkt leer je ook een paar woorden Frans en Duits! 





Wees blij dat je gevangene van piraten bent! Verschrikkelijke dingen die je liever niet weet.In dit boekje word je aan de hand van kleurrijke illustraties meegenomen naar het verleden. Wat stond je te wachten als je in 1716 in handen viel van piraten? Na het lezen van dit boek weet je er alles van en ben je verrijkt met tips van experts, want je weet maar nooit...

Geen opmerkingen: