dinsdag 10 september 2013

Vlo en Stiekel





Deel twee, Vliegen zwammen,  over het hartverwarmende duo Vlo (eigenlijk Floris) en Stiekel is net zo leuk als het eerste. In het boek spat de fantasie eraf, maar alles zeer beschaafd en geloofwaardig.
In het eerste boek van Vlo en Stiekel draait het om gepest worden. Vlo is het kleine verlegen jongetje dat last heeft van de Bullebak van de klas. Stiekel leert hem om van zich af te bijten.
In het boek Vliegen zwammen is de bullebak een beetje op de achtergrond. Hij speelt een kleine rol in het avontuur dat Vlo en Stiekel beleven. Het avontuur draait om huisvliegen die graag hun verhaal aan Stiekel kwijt willen. Dat zij met vliegen kan praten brengt haar in de problemen.
Na dit verhaal kijk ik anders naar vliegen (ik ben een mepper).

Het eerste boek van Vlo en Stiekel vind ik heel geschikt om voor te lezen in de klas en daarbij het verhaal te bespreken. Stiekel heeft namelijk een heel eigen manier om met pesters om te gaan.
Het boek Vliegen zwammen is juist zo lekker om het de kinderen zelf te laten lezen. Het is zo spannend dat je graag door wilt lezen.
Voorlezen mag natuurlijk altijd.

Recensie over het boek Vliegen Zwammen van JaapLeest.

Ik ben een fan van Stiekel. Zij blijkt een eigen website te hebben!

website van Stiekel

Geen opmerkingen: